Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/21869/g-speak-zada-kad-pele-ir-klaviatura-gali-tapti-nebereikalingomis/spausdinti/

„G-Speak“ žada, kad pelė ir klaviatūra gali tapti nebereikalingomis

Publikuota: 2010-03-03 11:35
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©MokslasPlius.lt
Inf. šaltinis: MokslasPlius.lt

Įmonė „Oblong Industries“ pristatė naują kompiuterių valdymo sistemą, kuri reaguoja į rankų, apmautų specialiomis pirštinėmis, judesius. Ji pavadinta „G-Speak“ (spatial operating environment - erdvinė operacinė aplinka) ir ja tiesiog rankų gestais galima valdyti objektus, esančius ekrane. Panašiai, kaip ir su pele, tačiau daug intuityviau, patogiau ir greičiau – tikimasi, kad ji bus įpač efektyvi valdant robotus ar transporto priemones, taip pat dirbant su vaizdo medžiaga ar projektavimo programomis.

Sistema fiksuoja rankų ir pirštų judesius 0,1 mm tikslumu 100 Hz dažniu ir reaguoja į rankos padėtį ir jos judesius, įvairius veiksmus, kaip rodymas, paėmimas, perkėlimas. Sistema vienu metu gali fiksuoti ir kelių rankų judesius – objektus gali valdyti ir kelių žmonių komanda.

Tiesa, tai jau kažkur lyg ir matyta - panaši sąsaja buvo panaudota ir fantastiniuose filmuose „Įspėjantis pranešimas“ su Tomu Kruzu ar „Deja vu“. Bet ir mobilusis telefonas pirmiausia pasirodė ankstyvose „Star Trek“ serijose 60-aisiais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!