Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/21849/naujas-procesorius-sumazins-elektroniniu-knygu-skaitytuvu-kaina/spausdinti/

Naujas procesorius sumažins elektroninių knygų skaitytuvų kainą

Publikuota: 2010-03-02 15:12
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Kompanija „Freescale“ pristatė naują procesorių, skirtą elektroninių knygų skaitytuvams, kuris gali sumažinti jų kainą iki 150 dolerių. Procesorius „i.MX508“, sukurtas naudojant „ARM Cortex A8“ architektūrą ir naujausios kartos „E Ink“ kontrolerį, kainuoja mažiau kaip 10 dolerių.

Naujas procesorius sumažins elektroninių knygų skaitytuvų kainą

Procesorius yra 800 MHz dažnio ir palaiko 106 Hz 2048 x 1536 taškų raiškos ekranus. Jis turi vidinį USB kontrolerį, o taip pat SSD kaupiklį. „Freescale“ kompanijoje teigiama, kad naujas procesorius dvigubai našesnis už savo pirmtakus. Dėl to padidėjo puslapių vartymo ir bendras įrenginio veikimo greitis.

Procesorius „i.MX508“ turi specialų energiją taupantį režimą. Šis režimas išjungs procesorių skaitymo metu ir įjungs jį, kai bus perverčiamas puslapis.

„Freescale“ kompanijos procesorius naudojami tokiuose populiariuose įrenginiuose kaip „Amazon Kindle“ ir „Sony Reader“. Kompanija teigia, kad jos procesoriai užima 90% elektroninių knygų skaitytuvų rinkos.

Manoma, kad procesorius pasirodys prekyboje 2010 metų rudenį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!