Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/21551/bolivija-ruosiasi-paleisti-pirmaji-savo-palydova/spausdinti/

Bolivija ruošiasi paleisti pirmąjį savo palydovą

Publikuota: 2010-02-12 08:37
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Kosminių valstybių gretas netrukus papildys ir Bolivija: ši šalis pranešė steigianti nacionalinę kosminę agentūrą ir ketinanti paleisti pirmąjį dirbtinį Žemės palydovą.

DFH-4 platformos palydovas

Bolivijos darbo ministras Walteris Delgadillo Tercerosas paskelbė, kad šalies vyriausybė kosmoso tyrimų agentūros steigimo pirmajam etapui skyrė 1 mln. JAV dolerių atitinkančią sumą.

Pranešama, kad pirmąjį Bolivijos palydovą gamins Kinijos specialistai, darbus planuojama pradėti šių metų kovą. Palydovas bus kuriamas trečiosios kartos DFH-4 telekomunikacinių palydovų platformos pagrindu. Jis bus pavadintas „Tupac Katari“ – taip bus pagerbtas XVI a. sukilimui prieš ispanų kolonizatorius vadovavusio indėnų vado atminimas.

Kinijos kosminės technikos specialistai anksčiau pagamino ir iškėlė į orbitą kitos Pietų Amerikos šalies – Venesuelos – palydovą. Pirmasis Venesuelos palydovas „Simon Bolivar“, kuris buvo taip pat sukurtas naudojant DFH-4 platformą, buvo paleistas į kosmosą 2008 m. spalį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!