Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/21254/sukurtas-elektroninis-lcd-bloknotas/spausdinti/

Sukurtas elektroninis LCD bloknotas

Publikuota: 2010-01-26 11:15
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Bendrovė „Improv Electronic“ pristatė skystųjų kristalų ekraną turintį kišeninį įrenginį „Boogie Board“, galintį pakeisti įprastus popierinius bloknotus, skelbia „CrunchGear.com“.

„Boogie Board“

Elektroninio bloknoto ekrane naudojama bendrovės „Kent Displays“ „REflex LCD“ technologija. Tai sensorinis skystųjų kristalų ekranas, galintis išsaugoti specialiu rašikliu (stylus) įvestą turinį – tekstą, piešinius, eskizus ir kt.

Rašant ar piešiant įrenginys nenaudoja energijos, ji eikvojama tik trinant įvestą informaciją. Bloknotą maitina įkraunama baterija, kurios talpos pakanka maždaug 50 000 trynimo operacijų.

Rašymui vietoj specialaus rašiklio galima naudoti ir bet kokį kietą daiktą. Kadangi sensorinis ekranas reaguoja į spaudimo jėgą, jame galima piešti įvairaus storumo linijas.

Vienas didžiausių įrenginio trūkumų – tai, kad įrašytos informacijos negalima perkelti į kompiuterį ar mobilųjį telefoną. Kita vertus, šį nepatogumą turėtų atpirkti „Boogie Board“ kaina: jis kainuos apie 30 JAV dol. Pasak gamintojų, vieno elektroninio bloknoto lapo ištrynimo kaina yra beveik 5 kartų mažesnė, nei kainuoja vienas popierinio bloknoto lapas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!