Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/21079/parodoje-detroit-motor-show-pristatytas-elektrinis-audi-e-tron-mk2/spausdinti/

Parodoje „Detroit Motor Show“ pristatytas elektrinis „Audi e-tron MK2“

Publikuota: 2010-01-15 17:15
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Gamintojas „Audi“ sudrebino Detroite (JAV) vykstančią automobilių parodą „Detroit Motor Show“, prsitatydamas naujo elektra varomo automobilio koncepciją. Naujasis modelis yra 33 cm trumpesnis nei R8 pagrindu sukonstruotas „e-tron MK1“, o galinius ratus sukantis elektrinis motoras sugeba išvystyti 204 AG galią.

Automobilio ilgis 3.93m, todėl jis yra netgi trumpesnis už „Audi TT“. Rėmas pagamintas iš patvaraus aliuminio lydinio, o kėbului gaminti panaudotas anglies pluoštu sutvirtintas plastikas. Taip mašinos svorį siekta sumažinti iki minimumo. 1,35 tonos sveriantis „e-tron MK2“ yra 250 kg lengvesnis nei „e-tron MK1“ ir, pasiekęs serijinę gamybą, bus lengviausias gamintojo leidžiamas modelis.

„Audi e-tron MK2“

Automobilio dizainas buvo kurtas Miunchene (Vokietija). „Mes prie šio automobilio dirbome mažiausiai keturis paskutiniuosius mėnesius“, - sako vadovaujantis išorės dizaino specialistas Steve Lewis. „Daugelį dizaino temų galima išvysti šioje parodoje, ir pagal tai galima spręsti, į kurią pusę suks „Audi“ išvaizda, pavyzdžiui, bus naudojamos aštresnės linijos ir labiau išreikštos ratų arkos“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!