Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/20108/intel-pristate-elektronini-skaitytuva-akliesiems/spausdinti/

„Intel“ pristatė elektroninį skaitytuvą akliesiems

Publikuota: 2009-11-13 08:28
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Bendrovė „Intel“ pristatė „Intel Reader“ pavadintą įrenginį, kuris garsiai skaito spausdintą tekstą akliesiems ir silpnaregiams, pranešė „CNet News“.

„Intel Reader“ turi 5 megapikselių raiškos vaizdo kamerą su automatinio fokusavimo funkcija. Ji fotografuoja tekstą nuo 10 centimetrų iki 1 metro atstumu nuo laikraščio ar knygos puslapio ar informacinio užrašo paviršiaus, konvertuoja atvaizdą į skaitmeninį formatą, atpažįsta užrašytą tekstą ir garsiai jį perskaito. Įrenginyje naudojamas nedidelės elektrinės galios „Atom“ procesorius.

„Intel Reader“ turi 4 GB vidinę atmintį – pasak bendrovės atstovų, jos pakanka saugoti 600 puslapių su iliustracijomis ar 500 000 puslapių „pliko“ teksto. Iš įrenginio apdorotų tekstų galima kurti MP3 failus ir klausytis jų kompiuteryje. Be to, į „Intel Reader“ galima įkelti kai kurias audioknygas.

Prie „Intel Reader“ galima prijungti „Portable Capture Station“ pavadintą įrenginį, siūlantį įtvirtinti knygą ar žurnalą, kad jį būtų galima greitai nuskenuoti ir vėliau perskaityti.

„Intel Reader“ JAV rinkoje kainuos 1499, o „Portable Capture Station“ priedas – 399 dolerius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!