Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/19891/amd-nvidia-pradeda-nebesirupinti-zaidejais/spausdinti/

AMD: „nVidia“ pradeda nebesirūpinti žaidėjais

Publikuota: 2009-11-02 10:24
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Technews.lt

Kompanijos AMD vyresnysis vadybininkas plėtojimo ryšiais, Ričardas Huddis, portalui „Hexus“ sakė, kad „nVidia“ elgiasi taip, lyg žaidimų rinka jai tampa nebe tokia svarbi, kaip ankščiau.

R. Hudis teigia, kad jis liko nustebintas neseniai vykusiu GTC renginiu, kuriame didesnis dėmesys buvo skiriamas superkompiuteriams ir GPGPU skaičiavimo galimybėms mokslo sričiai, ir tai buvo visai kitoks įrenginys, negu praėjusiais metais, kai visos jėgos buvo sutelktos į žaidimų rinką.

AMD: „nVidia“ pradeda nebesirūpinti žaidėjais

„Tai nepanašu į mūsų būdą, nes visas mūsų dėmesys yra sutelktas į žaidėjus, tačiau „nVidia“ šiuo metu šiek tiek šaiposi iš jų.“, - sakė R. Hudis pridėdamas, kad viskas daroma ganėtinai įvairiapusiškai, vis dar nepaliekant žaidėjų ir žaidimų rinkos.

„Žaidėjai yra geri žmonės.“, - tęsė R. Hudis. Jis paminėjo, jog žaidėjai yra neabejingi nei klimato keitimuisi, nei vėžiui, o tai, kad jie kiek pažaidžia šio proceso metu, pasak Ričardo Hudžio, nėra nieko blogo. „Dažnas žaidėjas yra intelektualus asmuo.“, - pridūrė jis.

AMD atstovas nepaneigė fakto, kad GPU skaičiavimo galimybės gali padėti spręsti kai kurias pasaulio problemas ir pabrėžė, kad AMD yra įsijungusi į superkompiuterių rinką jau labai seniai, nors daugiausia su savo centriniais procesoriais. Vaizdo posistemiai iš esmės buvo sukurti ne minėtam tikslui.

Tiesa, jei mes sakytume, jog AMD grafiniai posistemiai nieko nesiūlo ties skaičiavimo galimybėmis mokslo vardan, būtume neteisūs. Kompanija visai neseniai prašneko apie panašias skaičiavimo technologijas, o R. Huddis „Hexus“ papasakojo, kad AMD „deda daug pastangų į šį veiksnį.“.

„nVidia“, pasak jo, bando įrodyti savo neprilygstamą vaizdo plokščių skaičiavimo galią ir įtikti žmones, kad šia galia reikia naudotis. Su tuo R. Huddis nesutinka ir sako, kad žmonės turi pasirinkti, kaip jie nori panaudoti savo turimą įrangą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!