Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/19804/s3-graphics-pristato-5400e-gpgpu-procesoriu/spausdinti/

„S3 Graphics“ pristato 5400E GPGPU procesorių

Publikuota: 2009-10-28 20:03
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Technews.lt

Kompanija „S3 Graphics“ pranešė, kad prideda dar vieną gaminį į savo nereiklių energijai grafinių procesorių šeimą, taip atskleisdama „OpenCL 1.0“ technologiją palaikantį „Chrome 5400E“ GPGPU procesorių. Kaip žinia, šis GPGPU buvo pristatytas Kinijos Suzhou International Expo centre šių metų spalio pabaigoje.

„Chrome 5400E“ GPGPU

Gamintojas giria savo gaminį įgimtu „OpenCL“ palaikymu, taip pat geriausia GFLOPS sparta per vieną vatą, kas šį gaminį paverčia ypač efektyviu energine prasme. GPGPU procesorius taip pat susidoroja su „DirectX 10.1“/„OpenGL 3.1“ grafiniais varikliais, turi „ChromotionHD“ vaizdo branduolį, kuris padeda dekoduoti aukštos raiškos „Blu-Ray“ ir „H.264“ formato vaizdus.

„DirectX 10.10“ ir „OpenGL 3.1“ aplikacijos „Microsoft Windows“ ir „Linux“ platformose gali būti veiksmingai valdomos pasinaudojant „Chrome 5400E“ suprogramuotais „šešėlių“ vienetais, kurie padeda paspartinti 3D modeliavimą, 3D atvaizdavimo aplikacijų darbą, taip pat kitas vaizdo apdorojimo funkcijas. „OpenVG 1.1“ technologijos palaikymas padidina 2D aplinka grįstos vektorinės grafikos aplikacijų veikimą.

„S3 Graphics“ kompanija ir toliau padeda pagrindiniams technologijų tiekėjams padidinti savo rinkos technologijų pasiūlymus pagrįstus mūsų augančio portfelio pilnais ypatybių produktais, kuriuose yra naujos kartos technologijos kaip „General Puprose GPU“ skaičiavimas ar naujausios 3D grafikos technologijos, HD vaizdo failų iškodavimo ir kodavimo procesai, naujausios HDMI ir „Display Port“ išvestys.“, - sako generalinis vadovas Kenas Wengas. „Mūsų „Chrome 5400E“ yra tikrų tikriausias tiltas tarp asmeninio kompiuteriu ir integruotų įrenginių dizaino, taip klientams suteikiant visą GPU lankstumą.“

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!