Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/19527/elektronine-knyga-su-saules-elementais-is-lg/spausdinti/

Elektroninė knyga su saulės elementais iš LG

Publikuota: 2009-10-13 14:08
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Technews.lt

Jau labai labai seniai plėtojamos idėjos pakeisti popierinius leidinius – knygas, laikraščius ar žurnalus jų skaitmeninėmis versijomis beveik visada turėjo trūkumą, kurio išvengė spausdinti analogai – skaitydami pastaruosius, mes visada galime būti tikri, kad tekstas nedings. Nepaisant žadamos ilgos baterijos veikimo trukmės elektroninėse knygose, idėjinė problema išlieka, tačiau LG turi tam priešnuodžių.

Elektroninė knyga su saulės elementais iš LG

Kompanija artimiausiu metu ruošiasi pristatyti e-knygą, talpinančią šimtus kūrinių ir turinčią saulės baterijų bloką, galintį teikti nepertraukiamą energiją. 0,7 mm storio saulės elementai sveria vos 20 gramų, tinka 6 colių įstrižainės ekraną turintiems produktais ir geba paversti saulės spindulių energiją 9,6 % naudingumo koeficientu, rašo „TechConnect“. Kompanija tikisi rodiklius pagerinti iki 12 % 2010-iais ir iki 14 % praėjus dar dviems metams.

„Elektroninės knygos traukia dėmėsį, todėl, kad jos gali pasiūlyti galimybę sutalpinti tūkstančius knygų lengvai nešiojamame prietaise“ – sakė „LG Display“ atstovas Ki Yong Kim. Iš tiesų, juk yra nemažai knygų, kurios sveria labai daug ir dažnai jas nepatogu ne tik nešiotis kuprinėje, tačiau ir skaityti viešosose erdvėse. Idėja gera, o kaip ją pavyks įgyvendinti Pietų Korėjos kompanijai LG, galėsime pamatyti jau IMID 2009 parodoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!