Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/19526/ati-suteike-pavadinimus-naujos-architekturos-gpu/spausdinti/

ATI suteikė pavadinimus naujos architektūros GPU

Publikuota: 2009-10-13 12:16
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

AMD/ATI jau prašneko apie naujos kartos „DirectX 11“ GPU architektūrą, kuri turėtų būti pristatyta 2010 metais.

Naujoji GPU architektūra bus pavadinta „Hecatoncheires“ vardu. Hekatonkheirai - šimtarankiai, penkiasdešimtgalviai milžinai, graikų mitologijoje silpnesni už Titanus, bet sukurti jiems naikinti. Analogiškai, „Nvidia“ būtų Titanų vaidmenyje, o „Hekatonkheirai“ bandytų juos įveikti turėdami daugiau branduolių.

ATI tikisi, kad „Hecatoncheires“ ilgainiui taps „Evergreen“ šeimos įpėdiniu ir turės galimybę pasipriešinti „Nvidia“ gaminiams. ATI jau netgi paskelbė, planuojamų gaminų kodinius pavadinimus: „Briareos“, „Gyes“ ir „Kottos“. Mobilūs GPU bus pavadinti „Cozumel“, „Ibiza“ ir „Kauai“ salų vardais.

Kompanija norėtų, kad naujos kartos grafiniai procesoriai būtų gaminami 28 nm technologiniu pagrindu, bet vargu, jog iki 2011 metų jis bus visiškai įsisavintas, todėl naujieji GPU iš pradžių bus gaminami 32 nm technologiniu pagrindu, po to bus bandoma pereiti prie 28 nm.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!