Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/19439/yamaha-sukure-medziagini-1-mm-storio-garsiakalbi/spausdinti/

„Yamaha“ sukūrė medžiaginį 1 mm storio garsiakalbį

Publikuota: 2009-10-07 10:21
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Japonijoje vykstančioje CEATEC parodoje bendrovė „Yamaha“ pristatė savo sukurto medžiaginio garsiakalbio, kurio storis – tik 1 milimetras, prototipą, pranešė „PC World“.

Šis garsiakalbis yra pagamintas iš neaustinės medžiagos pluošto ir metalizuotos plėvelės. Iš pažiūros jis atrodo kaip ant sienos pakabintas didelis plakatas, ant kurio atspausdinta informacija apie parodą. Kai lankytojas stovi prie plakato krašto, negirdėti jokio garso, tačiau atsistojus priešais gerai girdimas moters balso įrašas.

Lygiai toks pat efektas sukuriamas naudojant du šalia vienas kito pakabintus „garso plakatus“. Pasak „Yamaha“ atstovų, tokį kryptinį garso efektą leido pasiekti plokščia garsiakalbio forma, dėl kurios garso bangos yra plokščios, o ne išlenktos. Toks garsiakalbis esą yra puikiai pritaikytas reklaminiams ar informaciniams plakatams.

Medžiaga, iš kurios pagamintas garsiakalbio prototipas, yra lengva – vienas kvadratinis jos metras sveria 250 gramų. Ant jos galima atspausdinti bet kokį atvaizdą naudojant šilkografiją ar rašalinio spausdinimo būdą.

Ar „Yamaha“ ruošiasi komercializuoti plokščiųjų garsiakalbių technologiją, kol kas neskelbiama.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!