Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/19083/sharp-pristate-100-gb-blu-ray-diskus/spausdinti/

„Sharp“ pristatė 100 GB „Blu-Ray“ diskus

Publikuota: 2009-09-16 18:02
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Technews.lt

Kompanija „Sharp“ pranešė, kad sukūrė ir yra pasiruošusi pradėti masiškai gaminti ypač talpius „Blu-Ray“ optinius diskus, kurie pasižymi 75 ir 100 GB talpomis, o juos įrašyti butų galima net 8x sparta.

Didesnė talpa bei našesnis įrašymas pasiektas dėka dar keleto sluoksnių. Naujasis 75 GB „Blu-Ray“ diskas pasižymi trejais, o 100 GB diskas – keturiais sluoksniais. Kaip turbūt žinote, viename „Blu-Ray“ disko sluoksnyje įmanoma patalpinti iki 25 GB duomenų. Daugiau sluoksnių į vieną diską patalpinti pavyko dėl to, jog patobulėjo „Blu-Ray“ mėlynojo lazerio technologija. „Sharp“ teigia, jog naujiems gaminiams nuskaityti prireiks 405 nm mėlynojo lazerio, kai DVD optiniai įrenginiai naudoja 600 nm raudonąjį.

Tiesa, vis dar nėra aišku, ar šie, naujieji, talpesni produktai išvis kada nors pasirodys rinkoje. „Sharp“ pirmiausia reikia gauti „Blu-Ray“ grupės patvirtinimą, jog galima pradėti panašių produktų prekybą. Keletas kitų kompanijų taip pat bandė į rinką išleisti talpesnius „Blu-Ray“ optinius diskus, tačiau negavę sutikimo, turėjo nuleisti rankas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!