Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/18786/oze-atidaryta-pirmoji-baltijos-salyse-namu-robotu-parduotuve/spausdinti/

„Oze“ atidaryta pirmoji Baltijos šalyse namų robotų parduotuvė

Publikuota: 2009-08-31 17:34
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Robo.lt

Tik ką duris atvėrusio sostinės prekybos ir pramogų centro „Ozas“ antrajame aukšte atidaryta pirmoji Pabaltyje namų robotų parduotuvė „Robo.lt“. Šiuo metu specializuotoje parduotuvėje lankytojai gali įsigyti dviejų tipų robotus: robotus-siurblius bei robotus-žoliapjoves.

„Šį pavasarį atidarėme elektroninę parduotuvę Robo.lt ir pradėjome vystyti prekybą namų robotais. Apsilankę mūsų tinklalapyje žmonės gali registruotis nemokamai roboto darbo prezentacijai savo namuose. Praktiškai jokios reklaminės kampanijos nevykdėme, tačiau susidomėjimas namų robotais buvo tikrai nemažas, todėl nusprendėme plėsti veiklą atidarydami parduotuvę „Oze“, kur žmonės galėtų patys ateiti ir pamatyti, kaip atrodo namų robotas ir įsivaizduoti, kaip jis dirba. Namų robotai sparčiai populiarėja JAV ir Europoje, Lietuvoje- pamažu taip pat atranda savo vartotoją“- sakė Paulius Dubickas, projekto „Robo.lt“ vadovas.

Robotai- siurbliai sugeba puikiai išvalyti iki 80 kv. m. ploto dydžio patalpas vienu įkrovimu: butą, namą, biuro patalpas. Robotai turi integruotą „valymo grafiką“, kurio dėka robotas pats pradeda siurbimo darbus nustatytu laiku ir pasirinktomis dienomis. Baigęs darbus, grįžta į krovimosi bazę iki kito užprogramuoto valymo. Jeigu robotas nespėja išvalyti patalpos, pasikrovęs keletą valandų jis tęsia darbą nuo tos vietos, kurioje anąkart užbaigė valymo darbus. Siurblio ir šepetėlių dėka, šis robotas susiurbia dulkes, smulkias šiukšles, gyvūnų plaukus ir kitus nešvarumus.

Robotai-žoliapjovės veikia panašiu principu, kaip ir robotai- siurbliai. Vienas iš šiuo metu Robo.lt siūlomas „Husqvarna Automower Solar Hybrid“ modelis turi papildomą funkciją- gali naudoti saulės energiją ir yra „draugiškas aplinkai“ bei ekonomiškas. Robotų privalumas prieš žoliapjovę - jie yra savarankiški ir dirba labai tyliai, todėl neblaško aplinkinių dėmesio. Taip pat, robotuose įmontuotos apsaugos nuo vagių sistemos.

„Užsukę į mūsų parduotuvę „Ozo“ centre žmonės gali pasižiūrėti keletą namų robotų modelių, juos palyginti, taip pat- užsisakyti sau patikusio roboto darbo prezentaciją savo namuose“- sakė „Robo.lt“ projekto vadovas Paulius Dubickas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!