Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/18452/trecioji-pci-express-karta-kiek-veluos/spausdinti/

Trečioji „PCI-Express“ karta kiek vėluos

Publikuota: 2009-08-07 11:29
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Technews.lt

Visai neseniai buvo manyta, jog naujoji, trečiosios kartos „PCI-Express“ lizdai bus paruošti gamybiniam procesui šių metų pabaigoje, tačiau oficialiai pranešta, kad ši svarbi gairė atidedama – dienos šviesą ši naujovė „popieriuje“ išvys nebent kitų metų pirmosios pusės pabaigoje.

Pasak PCI-SIG grupės, kuri atsakinga už PCI lizdų plėtojimą, PCIe 3.0 lizdas yra beveik baigtas, tačiau nenorėta skubėti, tad grupė sutelks didesnį dėmesį į ankstesnės kartos produktų palaikymą, taip pat elektros energijos poreikį, kuris yra didesnis, nei tikėtasi.

Jei trečiosios kartos PCIe lizdai iš tiesų bus baigti antrajame kitų metų ketvirtyje, o pirmieji produktai, kaip kad grafiniai posistemiai ir pagrindinės plokštės, pasirodys laiku, jau 2011 šis standartas turėtų tapti prieinamu mažmeninėje rinkoje. „PCI-Express 3.0“ pasiūlys didesnę, iki 8 GT/s pralaidą, kai esamoje kartoje ji siekia 5 GT/s, taip pat optimizuotas sustiprinto signalo ir informacijos vientisumo ypatybes bei kitas funkcijas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!