Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/18356/dizaineriai-sukure-lygintuva-is-stiklo/spausdinti/

Dizaineriai sukūrė lygintuvą iš stiklo

Publikuota: 2009-08-03 19:04
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Tvirtinama, kad nerūdijantis plienas – ideali medžiaga lygintuvams. Tačiau, kai kurių šiuolaikinių dizainerių nuomone, tai – jau praėjęs amžius, nes stiklas – gerokai efektyvesnis, rašoma portale Thedesignblog.org.

Kol kas tik rimtai galvoja apie tokią galimybę

Dizaineriai sukūrė lygintuvą iš stiklo

Žinoma, nepatikrinus šio lygintuvo iš stiklo, sunku ginčytis dėl jo efektingo veikimo. Tačiau atrodo gana efektingai! Iš tikrųjų savo dizainu jis beveik nesiskiria nuo mums įprastų lygintuvų, kuriuos naudojame buityje. Nors taip vadinamas XXI a. lygintuvas atrodo kiek neįprastai ir naujai, įdomu būtų sužinoti ir jo veikimo principą. Juk jis pagamintas ne iš plieno, ne iš ketaus, ne iš geležies, o iš stiklo. Ar tai – realu? Nors kol kas dizaineriai Dong-Seokas Lee ir Ji-Hyung Jungas tik rimtai galvoja apie tokią galimybę. Juk šios naujovės esmė ta, kad lygintuvas iš stiklo įkaista. Būtent dėl to ir galima lyginti juo drabužius. Beje, labai kokybiškai. Tačiau kyla klausimas, o kaip įkaista stiklas?

Lygintuvo įkaitimą palaiko skleidžiama šviesa

Rašoma, kad naujojo lygintuvo B-IRON 725 (būtent taip vadinasi jo modelis) rankenėlės viduje įmontuoti specialūs elektros šiluminiai laidai, kurie įkaitina lygintuvo stiklą. O pačią rankenėlę nuo įkaitimo apsaugo tarpinė, nepralaidi šilumai, medžiaga. Beje, lygintuvo stiklo kaitinimo temperatūra reguliuojama skleidžiama šviesa. Kuo stipresnis šviesos srautas, tuo stipriau įkaista lygintuvas. Pasak dizainerių, būtent tokiu principu lygintuvas ir veiks. Tačiau ekspertai abejoja tokio lygintuvo saugumu. Todėl, kai tik bus atlikti šio prietaiso bandymai, o gauti rezultatai parodys, kad lygintuvas iš stiklo – saugus, bus galima pradėti juos gaminti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!