Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/18229/clarkdale-aukstas-daznis-ir-zema-itampa/spausdinti/

„Clarkdale“: aukštas dažnis ir žema įtampa

Publikuota: 2009-07-22 14:13
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Technews.lt

Atrodo, jog 32 nm technologinis procesas „Intel Nehalem“ architektūros procesoriams atneš nemažai spartinimo potencialo. „Clarkdale“ šerdį turintis ir 3,06 GHz taktiniu dažniu veikiantis dviejų branduolių „Core i5“ procesorius atsidūrė žymaus spartintojo „Coolaler“ rankose ir be problemų veikė 4 GHz taktiniu dažniu.

„Clarkdale“: aukštas dažnis ir žema įtampa

Atrodytų, jog toks dažnis - niekuo neypatingas, mat 4 GHz dažnį aušinant oru įmanoma pasiekti ir su dabartiniais 45 nm „Nehalem“ procesoriais. Visgi dėmesį patraukia ypatingai žema procesoriaus įtampa. Tokiam dažniui pasiekti prireikė tik 0,832 V įtampos ir „Tuniq Tower 120“ aušintuvo. Netgi turint omenyje tai, jog 32 nm procesoriai naudoja mažesnę įtampą ir negali „pakelti“ tokios didelės įtampos, kaip 45 nm takelių plotį turintys procesoriai, tai vis tiek byloja apie didelį naujųjų procesorių dažnio potencialą, kurį tikėsimės išvysti ir baigtiniuose produktuose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!