Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/18203/ebay-pardavinejamas-amd-phenom-ii-twkr-procesorius/spausdinti/

„eBay“ pardavinėjamas AMD „Phenom II TWKR“ procesorius

Publikuota: 2009-07-19 19:09
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Technews.lt

„Advanced Micro Devices“ netikėtai pranešė, kad galima įsigyti „Phenom II X4 42 Black Edition“ (TWKR) procesorių – vieną iš galingiausių kompanijos kada nors sukurtų staliniams kompiuteriams skirtų centrinių procesorių.

Procesorius iš tiesų, vos tik į jį pažvelgus, yra niekas kitas, kaip tiesiog aukštos klasės „Phenom II“ keturių branduolių variantas su 2 GHz įprastiniu taktiniu dažniu, tačiau jo viduje slepiasi tikras žvėris. Tai pačių AMD atrinktas lustas, kuris gali atlaikyti ypač aukštą voltažą bei žemą temperatūrą ir 6 GHz dažniu veikti ganėtinai stabiliai.

Tik šimtas tokių procesorių yra pagaminta, o jį įsigyti bemaž neįmanoma, tačiau „eBay“ aukcione pasirodė vienas iš tokių, 42 numeris – šiuo metu jį norintis įsigyti žmogus pasiūlė neįtikėtiną 11,600 JAV dolerių sumą. Pasiūlymas pasidaro dar geresnis, kai sužinome, jog visi pinigai pateks labdaringai organizacijai, kuri visas gautas lėšas paaukos.

Likę lustai atiteks spartintojams bei kitiems veikėjams, kuriuos išsirinks AMD, tad tereikia stebėti – galbūt dar keletas panašių aukcionų atsiras „eBay“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!