Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/17687/tarptautineje-konferencijoje-pristatyta-lietuviska-iptv-iranga/spausdinti/

Tarptautinėje konferencijoje pristatyta lietuviška IPTV įranga

Publikuota: 2009-06-16 16:04
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Ambernetas, UAB

Lietuvos kabelinės televizijos asociacijos (LKTA) surengtoje tarptautinėje konferencijoje „Elektroninių ryšių tinklų ir paslaugų konvergencija: iššūkiai ir galimybės“ bendrovė „Ambernetas“ pristatė savo naujausius IPTV gaminius - DVB2IPTV keitiklį „Astreamer“ bei tarpinę programinę („middleware“) įrangą -„AMW“.

UAB „Ambernetas“ gaminama IPTV įranga skirta kabelinės TV ir interneto paslaugų tiekėjams, viešbučiams, svečių namams, gydymo, sveikatingumo ir turizmo centrams bei gyvenamųjų namų kompleksams. Tokią įrangą ši bendrovė gamina vienintelė Lietuvoje.

DVB2IPTV keitiklis „Astreamer“ yra skirtas DVB srautų konvertavimui į IP srautus ir TV bei radijo kanalų retransliavimui plačiajuosčiais tinklais. Priklausomai nuo kliento poreikių, „Astreamer“ gali būti komplektuojamas su įvairaus tipo signalo imtuvais – DVB-S/DVB-S2, DVB-T, DVB-C, ASI, RF. Galingiausias šios klasės modelis – „Astreamer-12x“, kuris vienu metu gali priimti iki 12 srautų ir retransliuoti iki 150 koduotų ir nekoduotų TV kanalų.

Tarpinė programinė įranga „AMW“ skirta interaktyvios TV stebėjimui ir kontrolei. Ji sudaryta iš dviejų komponentų: „AMW Top“, atsakingo už klientinės įrangos (STB) valdymą, ir „AMW Control“ - už IPTV turinio formavimą, valdymą ir stebėjimą.

„AMW“ turi ne tik pagrindinius interaktyvios TV komponentus – elektroninį programų gidą (EPG), tinklinį video grotuvą (nPVR) , video nuomą (VoD), transliacijos atidėjimo galimybę (TimeShift), bet yra lengvai papildoma ir kitais specifiniais moduliais – orų prognozės, valiutų kursų, žemėlapių ir daugeliu kitų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!