Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/17400/amd-pirmieji-pristatys-directx-11-grafine-korta/spausdinti/

AMD pirmieji pristatys „DirectX 11“ grafinę kortą

Publikuota: 2009-05-30 16:03
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Technews.lt

Taivano šaltiniai, kurie artimi abiems grafinių plokščių gamintojams patvirtino, jog AMD ruošiasi būti pirmaisiais, kurie pristatys grafinį posistemį suderintą su „DirectX 11“ aplikacija. Tikėtina, kad toks produktas pasirodys spalio pabaigoje, beveik tokiu pat metu, kaip ir „Microsoft Windows 7“ operacinė sistema.

Pranešama, kad AMD iš esmės jau yra pasiruošusi pristatyti naują grafinių procesorių šeimą, tačiau kompanija laukia, kada gamybos partneris TSMC išspręs problemas kilusias gaminant 40 nm technologiniu procesu grįstus lustus.

Tikėtina, kad naujos šeimos grafinio lusto kodinis pavadinimas bus RV870, nors kompanija to dar nepatvirtino. Visgi manoma, jog AMD panaudos tokią pat strategiją, kurią naudojo „Radeon HD 3000“ ir 4000 serijose, nes ją ir propaguoja bei laiko tinkamiausia. RV870 bus ne aukštos klasės lustus, tačiau pakankamai efektyvus, tuo tarpu galiūnas, kurį sudarys du minėtieji lustai, bus aukščiausios klasės gaminys. Tai turėtų būti kažkas panašaus į HD4870X2 atvejį, kuris keletą mėnesių dominavo rinkoje.

„nVidia“, tuo tarpu, ruošia dar vieną aukštos klasės galingą GPU, kuris neturėtų būti panašus į konservatyvų GT200 – čia kompanija naudos naują technologinį procesą bei sutelks dėmesį į spartos bei efektyvumo maksimalų išnaudojimą. Sunku pasakyti, ar to užteks įveikti du mažesnius „Radeon RV870“ lustus, kas, deja, GT200 atveju nepavyko.

Tiesa, „nVidia“ turi šiokių tokių problemų – pirmieji GT300 pavyzdžiai nebuvo pavyzdiniai ir kompanija nenoriai kalba apie nustatytą pasirodymo datą. TSMC taip pat gamins ir „nVidia“ lustus, o AMD problema ta, kad RV740 lustų gaunama ne tiek, kiek norėtųsi. Jei problemos greitai nebus išspręstos, tai paveiks abiejų naujų grafinių posistemių šeimų pasirodymo datas, arba bent jau kiekį rinkoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!