Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/17195/pristatytas-trecios-kartos-toyota-prius/spausdinti/

Pristatytas trečios kartos „Toyota Prius“

Publikuota: 2009-05-21 06:28
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©MokslasPlius.lt
Inf. šaltinis: MokslasPlius.lt

„Toyota Motor“ šį pirmadienį pristatė savo naująjį trečios kartos „Prius“ modelį. „Toyota“ planuoja jau per pirmąjį mėnesį parduoti 10000 vienetų Japonijoje, kur pigiausios komplektacijos „Prius“ kainuos 21580 JAV dolerių – o tai maždaug 12 procentų pigiau, nei kainavo „Prius“ antrosios kartos modeliai.

Iš viso šiemet „Toyota“ visame pasaulyje planuoja parduoti 300000- 400000 „Prius“ mašinų. Šio modelio mašinų, pradėtų gaminti 1997 metais, jau parduota 1,25 milijono vienetų, ir Prius tapo hibridinių automobilių lyderiu, tačiau jam rimtą iššūkį jau metė „Honda“ – jos hibridinis modelis Insight kainuoja kiek pigiau, nei „Prius“, ir sparčiai populiarėja – balandį Insight tapo labiausiai perkama mašina Japonijoje.

Pristatytas trečios kartos „Toyota Prius“

„Toyota“ jau gavo 80000 išankstinių užsakymų naujiesiems „Prius“, kurie, kaip teigia gamintojas, su vienu litru degalų gali nuvažiuoti 38 kilometrus, maždaug 10% daugiau, nei antrosios kartos „Prius“.

Naujajame „Prius“ taip pat yra daug naujovių: ant stogo – saulės elementai, jų energija naudojama vėdinimo sistemai, pirmą kartą yra panaudotas elektrinis vandens siurblys.

Tačiau ir „Toyotai“ laikai yra sunkūs – šiemet numatomas 550 milijardų jenų nuostolis, iš darbo bus atleisti tūkstančiai darbuotojų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!