Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/15817/ipoint-3d-technologija-trimatis-valdymas-judesiais/spausdinti/

„iPoint 3D“ technologija - trimatis valdymas judesiais

Publikuota: 2009-02-28 19:06
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

Jau kitą savaitę Vokietijos Hanoverio mieste startuos kasmetinė technologijų paroda „CeBIT“. Joje turėtų būti pristatyta daugybė geležies naujovių, ateities technologijų bei linksmų dalykėlių. Pirmosios naujienos, kurių autoriai nori aplenkti didįjį naujienų srautą, jau ima rodytis.

Štai Fraunhofer-Gesellschaft instituto, kadaise tapusio MP3 formato gimtine, mokslininkai ėmėsi trimatės vartotojo sąsajos tobulinimo. Jie sukūrė technologiją „iPoint 3D“, kuri leidžią judesiais valdyti trimačiame ekrane rodomus daiktus. Kol kas nėra visai aišku kaip ji veikia - kaip matyti iš piešinių, žmogus nedėvi jokio šalmo ar daviklių. Arba jų nesimato, arba judesiams fiksuoti naudojama kažkokia prie ekrano jungiama išorinė įranga, gal viską fiksuoja tiesiog kamera.

„iPoint 3D“ technologija - trimatis valdymas judesiais

Apie kainas ar funkcionalumo ribas bei artumą mokslinės fantastikos filmams taip pat kol kas nekalbama. Technologija bus detaliau pristatoma „CeBIT“ parodoje ir tai yra pakankamas motyvas į instituto stendą pritraukti žiniasklaidos atstovams bei šiaip smalsuoliams. Šiaip trimačiai ekranai ir vartotojo aplinkos pastaruoju metu sulaukia vis daugiau dėmesio - turbūt geriausia, ką buvo galima sukurti 2D, jau sugalvojome.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!