Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/15798/skrudintuvas-iskylai/spausdinti/

Skrudintuvas iškylai

Publikuota: 2009-02-27 12:45
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Mėgstantiems skrudintą duoną nebereikės daugiau sukti galvos, kad gali ją sudeginti. Šiai problemai spręsti išrastas naujas prietaisas, atrodantis kaip keramikinis peilis. Pridėjus geležinius jo ašmenis prie skrudintos duonos, ant viršutinės ašmenų dalies pasirodo drugeliai ir gėlės. Šie piešiniai parodo, koks buvo pasiektas skrudinimo lygmuo, šildant duoną.

Kaitinimo procesas vyksta labai paprastai: tereikia stebėti ant mentelės esančius drugelius, o kai jie pasirodo tarp gėlės vainiklapių, marmeladas ant duonos riekelės tiesiog tirpsta.

Skrudintuvas iškylai

Kiekvienas žmogus savaip reguliuoja skrudinamos duonos laiką, bet dažnai parenka neteisingą, todėl Korėjos projektuotoja Kim Been ir sukūrė naują prietaisą padėsiantį šią problemą spręsti. K. Been „Dailymail“ tikino, kad rytinė duona kiekvienam žmogui yra tarsi užtaisas visai likusiai dienai ir kurios nevalia deginti.

Šį lengvą prietaisą sukurti Kim sugalvojo norėdama palengvinti žmonėms gyvenimą. Anot moters, juo naudotis yra ne tik lengva, bet ir paprasta, smagu.

Įprastuose skrudintuvuose duonos kepinimas užtrunka apie 2-3 minutes. Naujame prietaise tai gali trukti kiek ilgiau, nes teisingoje temperatūroje skrunda tik viena duonos pusė.

Keramikinė mentelė savo sudėtyje turi „Carbo nano“ medžiagos, kuri susideda iš šešių rūšių anglies. Pats prietaisas pakraunamas elektros energija, panašiai kaip elektrinis dantų šepetėlis.

Nors šis prietaisas yra dar tik parengiamojoje stadijoje, iki šių metų jis turėtų pasirodyti Didžiosios Britanijos parduotuvėse.

K. Been „Dailymail“ tikino, kad jos sukurtas išradimas yra gana saugus, nes kritimo atveju kaitinimo karštas paviršius užsidarytų automatiškai. Anot jos, naujasis prietaisas turėtų būti itin populiarus tarp stovyklautojų ar užsiėmusių darbuotojų, kuriems patinka priešpiečiams valgyti paskrudintus sumuštinius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!