Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/14797/intel-nesuinteresuota-nvidia-ion-platforma/spausdinti/

„Intel“ nesuinteresuota „Nvidia Ion“ platforma

Publikuota: 2008-12-28 15:03
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Technews.lt

„Nvidia“ planai suporuoti „Intel Atom“ procesorių su „Geforce 9400M“ integruotu grafikos posistemiu gali ir neišdegti. „Intel“ nenusiteikusi savo procesorių komplektuoti su kitos kompanijos lustų rinkiniu.

Praeitą savaitę pasirodė nemažai informacijos apie „Nvidia Ion“ platformą. Kaip ir naujausiuose „Macbook“ nešiojamuose kompiuteriuose „Nvidia“ planavo suporuoti „Intel“ procesoių su savo „Geforce 9400M“ lustų rinkiniu. Nors jis ir nepaverstų nešiojamųjų ar stalinių kompiuterių žaidimų mašinom, tačiau spartos pranašumas prieš GMA950 - daugiau nei akivaizdus. Be to, „Nvidia“ posistemis leistų be problemų žiūrėti 1080p vaizdo įrašus. Nvidia netgi pademonstravo visiškai naudojimui paruoštą „Ion“ platformos kompiuterį.

Visgi tam, kad „Ion“ platforma būtų patraukli kompiuterių gamintojams, ją turi patvirtinti „Intel“. Kompanija šiuo metu pardavinėja „Atom“ procesorius tik kartu su savo 945GSE ir 945GC lustų rinkiniais ir, pasak „DigiTimes“ net neplanuoja „palaiminti“ „Ion“ platformos. Kadangi gamintojams tektų pirkti ir „Atom“ procesorių su lustų rinkiniu iš „Intel“, ir lustų rinkinį iš „Nvidia“, „Ion“ platforma kompiuterių gamintojams tampa per daug brangi.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!