Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/14362/intel-zada-atsakyti-amd/spausdinti/

„Intel“ žada atsakyti AMD

Publikuota: 2008-11-30 12:09
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Technews.lt

Daugelis kompiuterininkų nustebo, kai po ypatingai prastos AMD „Phenom“ serijos, kuri nebuvo maloninga spartintojams, „Phenom II“ parodė savo nelauktai aukštą potencialą, o „Intel“ nusprendė parodyti ir tai, ką moka jų „Core i7“.

„Phenom II“ serijos procesorius pasiekė didesnį nei 5 GHz dažnį, nors iš tiesų jis buvo arčiau, ar net už 6 GHz ribos. Panašų žaidimą nusprendė sužaisti ir, kaip kalbama, „Intel“ inžinieriai, o pastarieji pademonstruos vieno iš geriausio lusto spartinimo galimybes.

Tai lyg savotiškos varžytuvės. Štai, vienas iš vyriausiųjų Intel inžinierių Francoise‘as Piednoel‘is pareiškė, kad abejoja AMD pasiektu 6 GHz dažniu „Phenom II X4“ procesoriuje. Jis pripažįsta, kad toks dažnis iš tiesų galimas, tačiau jis neatspindi įprastų produktų galimybių, kurie pasirodys parduotuvėse ir to pakartoti realiai veikiausiai nepavyks. Pasak jo, AMD tiesiog pasigamino ypač gerą lustą, atjungė jame keletą sensorių, o šie palengvino spartinimo procesą. „Intel“ žada atsakyti tuo pačiu bei pranešė, kad taip pat atjungs panašius sensorius ir paršuos specialų demonstracinį lustą. Šis turėtų būti parodytas „CES 2009“ parodoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!