Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/1362/universalus-varikliu-mikrovaldiklis/spausdinti/

Universalus variklių mikrovaldiklis

Publikuota: 2005-06-10 11:42
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: el. paštas Elgerta, UAB

STMicroelectronics sukūrė mikrovaldiklį skirtą variklių valdymui. ST7MC yra 8 bitų, tačiau turi specializuotą bloką, kuris išlaisvina apie 70% vidinių mikrovaldiklio resursų, todėl tinkamas nuolatinės ir kintamos srovės 1-3 fazių įvairių tipų variklių be šepetėlių valdymui. ST7MC galima naudoti tiek be greičio jutiklių, tiek su įvairiais greičio jutikliais: holo, tacho, enkoderiais.

Mikrovaldiklis suprojektuotas panaudojant naujas patentuotas variklių valdymo technologijas, kurios supaprastina variklio kontrolę ir užtikrina geriausius parametrus už pačią žemiausią visos sistemos kainą. Plati ST7MC įvairovė suteikia galimybę rinktis tinkamiausią variantą, o perėjimas nuo vieno tipo prie kito nesudaro sunkumų, nes dauguma tipų yra suderinami pagal išvadus.

Kiti ST7MC parametrai: flash 8-60kbaitai, SRAM 384-1500baitai, 5 taimeriai, 16 pertaukimų, SPI ir LINSPI nuoseklūs interfeisai, 6 PWM kanalai su didele išėjimo srove, 10bitų 16 kanalų ADC, avarinių situacijų kontroleris, TQFP 32-80 išvadų korpusai. Aplankykite įdomų puslapį, kuriame pateikiama grafinė medžiaga apie tai kaip veikia ir kaip valdomi įvairaus tipo varikliai. Susipažinimui su ST7MC siūlomos dvi bandomosios plokštės: ST7MC-KIT/BLDC ir ST7MC-MOT/IND.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!