Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/1252/lietuvos-rinkoje-monitoriai-su-sviesos-sensoriumi/spausdinti/

Lietuvos rinkoje - monitoriai su šviesos sensoriumi

Publikuota: 2005-05-24 11:26
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: GNT Lietuva, UAB

Šį mėnesį Lietuvos rinkoje pasirodys išskirtinio dizaino nauji „BenQ“ kompanijos skystųjų kristalų (LCD) monitoriai FP72V. Tai pirmieji Lietuvoje eiliniam vartotojui skirti monitoriai su šviesos sensoriumi.

Naujajame „BenQ“ monitoriuje įmontuotas šviesos sensorius nuolat fiksuoja aplinkos šviesos intensyvumą, pagal kurį automatiškai adaptuojamas monitoriaus ekrano šviesumas. Tokiu būdu keičiantis patalpos apšvietimui, garantuojama gera vaizdo kokybė.

Šis plokščiaekranis monitorius su TFT (ang. thin film transistor) matrica užtikrina platų 178 laipsnių matymo kampą, pasižymi didele skiriamąja geba ir itin geru kontrastingumo santykiu (1000:1). 17 colių įstrižainės monitoriuje taip pat įdiegta „BenQ“ patentuota technologija „Senseye“, kuri atkuria natūralias spalvas, todėl vaizdas ekrane ryškesnis ir aiškesnis.

Siekdama patenkinti net tik technologinius, bet ir vartotojų gyvenimo būdo poreikius, „BenQ“ naujajam monitoriui sukūrė itin subtilų dizainą. Už išskirtinį dizainą šiais metais Taivanio CES (ang. Consumer Electronics Association) parodoje apdovanotą monitorių lengva priderinti prie darbo ir namų aplinkos, sukuriant išskirtinį interjerą. Dėl lengvai reguliuojamo aukščio, nuimamos interneto kameros ir plataus matymo kampo, leidžiančio stebėti vaizdus monitoriuje iš skirtingų pozicijų, naujasis „BenQ“ produktas gali būti pritaikytas įvairiems darbo bei laisvalaikio poreikiams.

Kita šio mėnesio „BenQ“ kompanijos naujiena Lietuvos rinkoje - tai „BenQ“ klaviatūra ir pelė, kurių dizainą sukūrė „BMW Group“ dizaineriai. BMW automobiliams dizainą kūrę menininkai veržlumo bei polėkio suteikė ir „BenQ“ klaviatūrai.

Tiek klaviatūroje, tiek pelėje įdiegta bevielė technologija suteikia daugiau laisvės dirbantiems kompiuteriu. Iš aukštos kokybės plastmasės pagamintos klaviatūros stendas lengvai nuimamas, todėl klaviatūra yra itin kompaktiška. Be to, naujoji „BenQ“ klaviatūra papildyta multimedijai ir internetui skirtais klavišais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!