Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/12181/britai-kuria-mastancias-vaizdo-kameras/spausdinti/

Britai kuria „mąstančias“ vaizdo kameras

Publikuota: 2008-06-26 16:42
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Portsmuto universiteto specialistai kurias naują vaizdo stebėjimo kamerų technologiją, kuri suteiks galimybę miestų gatves stebinčioms policijos kameroms reaguoti į galimą pavojų ir laiku perspėti operatorių, skelbia „PC Pro“.

Mikrofonai, prijungti prie naujųjų vaizdo kamerų, seka aplinkos garsus, o speciali programinė įranga „išfiltruoja“ specifinius garsus – pavyzdžiui, dūžtančio stiklo garsą, žmogaus riksmą ir pan. – ir nukreipia kamerą į jų sklidimo pusę. Kameros turėtų reaguoti ir į potencialiai pavojingą vizualinę informaciją – pavyzdžiui, jos turėtų „suprasti“ prasidėjusių muštynių vaizdą ar atpažinti kitokį kriminalinį aktyvumą.

Mokslininkų teigimu jie siekia sukurti tokio lygio vaizdo kamerų dirbtinį intelektą, kad jos į incidentus reaguotų tokiu pat greičiu, kaip žmonės, tai yra, išgirdusios šauksmą atsisuktų į tą pusę ir įsižiūrėtų, kas nutiko, per maždaug 300 milisekundžių.

Ilgainiui tikimasi „išmokyti“ stebėjimo kameras atpažinti atskirus žodžius ar frazes, susijusias su įtartina veikla viešose vietose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!