Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/12034/siemens-pristate-biometrini-irengini-bankiniu-pervedimu-saugumui-uztikrinti/spausdinti/

„Siemens“ pristatė biometrinį įrenginį, bankinių pervedimų saugumui užtikrinti

Publikuota: 2008-06-13 08:00
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Critical Security

Kompanija „Siemens“ paskelbė apie inovatyvų įrenginį, kuris sukurtas norint užtikrinti elektroninės bankininkystės pervedimų saugumą per banko klientų identifikaciją pagal jų pirštų antspaudus.

Šis produktas turėtų pasunkinti sukčių, apgavystės būdais galinčių gauti bet kokią reikiamą informaciją apie klientą, darbą, kadangi bus reikalaujama pasinaudoti šeimininko biometrinėmis charakteristikomis.

Lėšų pervedimui, klientas turės prisijungti prie banko svetainės, įvesti savo vardą ir sąskaitos numerį, taip pat patikslinti norimo veiksmo detales. Vėliau bankas nusiųs patvirtinimą į portatyvų įrenginį, neperskaitomo kodo pavidalu. Transakcija bus patvirtinta tik po to, kai vartotojas pridės savo pirštą prie specialaus daviklio.

Sistemoje gali būti saugoma iki dešimties pirštų antspaudų, priklausančių tam pačiam vartotojui. Įrenginio kūrėjai numatė ir „baimės mygtuko“ funkciją - vienas iš dešimties pirštų antspaudų gali būti panaudotas tam, kad banko darbuotojai būtų perspėti apie tai, jog pinigų nuėmimas vykdomas priverstinai.

„Siemens“ šiuo metu derasi su Didžiosios Britanijos, Vokietijos bei Šveicarijos bankais ir jeigu šios derybos baigsis sėkmingai, pirmieji įrenginiai gali būti pradėti eksploatuoti jau šiemet.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!