Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/12026/blu-ray-grotuvu-kainos-pradejo-mazeti/spausdinti/

„Blu-ray“ grotuvų kainos pradėjo mažėti

Publikuota: 2008-06-12 15:05
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: HDTVLietuva.com

Pirmą kartą po formatų karo pabaigos (2008 metų vasario) „Blu-ray“ grotuvų vidutinės kainos pradėjo mažėti. Kainų mažėjimas iš dalies buvo susietas su naujų modelių atsiradimu, kurie galėjo pasiūlyti žymiai daugiau funkcijų. Manoma, kad kainų mažėjimo tendencija nekis ir po keleto metų – „Blu-ray“ grotuvų kainos bus tokios, kad beveik kiekvienas vartotojas galės juos įpirkti.

Praėjus trims mėnesiams po formatų karo pabaigos „Blu-ray“ grotuvų kainos 2008 metų gegužės mėnesį ypač sumažėjo. Apie tai praneša „TG Daily“. „Samsung BD-P1400“ grotuvo kaina Amazon.com parduotuvėje sumažėjo nuo 298 iki 101 JAV Dol. Daugelis pardavėjų laukia naujų „Blu-ray“ grotuvų modelių su 2.0 profile ir „BD-Live“ bei „BonusView“ technologijomis. Visų senų grotuvų, kurie neturi šių naujų technologijų, laukia vienas likimas – kainų mažinimas.

Remiantis Pricegrabber.com duomenimis per paskutines 20 dienų pačių populiariausių Amerikos rinkoje „Blu-ray“ grotuvų kainos nukrito žemiau 400 JAV Dol. sumos. Šiuo metu labiausiai prieinamas „Blu-ray“ grotuvas yra „Samsung BD-P1400“, jo pardavimo kaina sudaro 335 JAV Dol., kai tuo metu, Pricegrabber.com duomenimis, „Sony PlayStation 3 - 40 GB“ modelis kainuoja 345 JAV Dol. Priminsime, kad po to, kai kompanija „Toshiba“ paskelbė, jog pasitraukia iš HD-DVD verslo, „Blu-ray“ grotuvų kainos pakilo apie 30% ir vidutinė kaina pasiekė 604 JAV Dol. ribą.

Formatų karo pabaiga nesukėlė didelio „Blu-ray“ grotuvų perkamumo. Remiantis „Harris Interactive“ duomenimis tik 9% Amerikos gyventojų per artimiausius 12 mėnesių planuoja įsigyti „Blu-ray“ grotuvą. Tokį sprendimą sąlygojo didelė diskų ir įrangos kaina. Be to, jaučiama itin didelė diskų pasirinkimo stoka. Kita priežastis – daugelį pirkėjų vis dar tenkina DVD diskų kokybė.

Iš tikrųjų „Blu-ray“ nusimato labai šviesi ateitis. Jei 2007 metais apie HDTV ir „Blu-ray“ žinojo tik 35% amerikiečių, tai šiandien apie tai žino jau 55%. 2008 metas „Blu-ray“ pardavimai išaugo 400%. Per 2008 metų penkis mėnesius „Blu-ray“ diskų buvo parduota daugiau nei per visus 200JAV Dol. USD ribą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!