Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/11908/jav-kariuomene-apsiginkluoja-zaidimu-kompiuteriu-technologijomis/spausdinti/

JAV kariuomenė apsiginkluoja žaidimų kompiuterių technologijomis

Publikuota: 2008-06-07 12:01
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Critical Security

JAV kariuomenė pristatė keletą bandomųjų ginkluotės pavyzdžių, kuriuose valdymas vykdomas panaudojant žaidimų konsolės „Microsoft Xbox 360“ manipuliatorius.

JAV „Office of Naval Research“ „Microsoft Xbox 360“ kontroleriai yra naudojami ant stogo sumontuoto kulkosvaidžio „Lightweight Stabilized M240 Weapon System“ valdymui iš „Humvee“ šarvuočio salono.

Technologijų pažanga per pastaruosius metus pasiekė parodoksalų rezultatą: seniau žaidimų konsolės kopijavo jau egzistuojančius kariuomenėje pavyzdžius, tokius kaip vairalazdės ar pistoletai šaudymui ekrane. Dabar armija nori naudoti žaidimų konsolių kontrolerius kaip pagrindinį bepiločių lėktuvų ar karinių robotų valdymo įrenginį.

Kompanija „Raytheon“, vystanti daugelį aukštosiomis technologijomis paremtos ginkluotės rušių JAV kariuomenei praneša apie intensyvų „Microsoft Xbox 360“ manipuliatorių naudojimą. Daugelis šiuolaikinių šauktinių turi didelę virtualių lėktuvų valdymo patirtį ir nesupranta, kodėl koviniuose lėktuvuose F-16 iki šiol naudojami senamadiški reguliatoriai, rankenėlės ir mygtukai. Duokime kariui įprastą žaidimų konsolės manipuliatorių ir jis galės valdyti sudėtingą techniką be papildomo apmokymo.

„Raytheon“ taip pat praneša ir apie eksperimentus su „Nintendo Wii“ konsolės valdikliais, kurie įskaito žaidėjo ir jo rankų judesius erdvėje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!