Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/11851/arm-nesibaimina-konkurencijos-is-intel-puses/spausdinti/

ARM nesibaimina konkurencijos iš „Intel“ pusės

Publikuota: 2008-06-01 12:17
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

Pristatę „Atom“ procesorių ir apie galimą jo panaudojimą visur kur - pradedant automobiliais, baigiant itin mažais kompiuteriukais - prabilę „Intel“ lyg ir kėsinasi į rinką, kurioje neblogas pozicijas tradiciškai turi bendrovė ARM. Jos sukurti lustai dirba daugumoje smulkiosios elektronikos, mobiliųjų telefonų.

Tačiau didelių baimių, panašu, ARM nejaučia. Jos vykdantysis vadovas Warenn East duodamas interviu autoritetingam finansų dienraščiui „Financial Times“ pareiškė, jog nelaiko „Atom“ rimtu konkurentu specifinėje srityje, kurioje dirba ARM.

„Kodėl daroma prielaida, kad „Intel“ kėsinsis į mūsų rinkos dalį, o ne atvirkščiai - mes į jų? „Intel“ lustai, žinoma, visuomet greiti, tačiau mūsų procesoriai naudoja mažai energijos. Šiuo atžvilgiu esame gerokai priešakyje“ - teigė Warenas Eastas.

Šiuo metu ARM procesoriai naudojami maždaug 98% mobiliųjų telefonų. Auštant mažai energijos vartojančių kompiuterių erai vis dažniau pasigirsta spėlionių, ar tik nesirengia bendrovė pristatyti sprendimų ir jiems.

„Kompiuteriai dabar nėra ta sritis kuria aktyviai domėtumėmės, tačiau kai kurios įmonės svarsto galimybę naudoti ARM procesorius tarnybinėse stotyse“, - gandus pakomentavo W. Eastas.

Na, žinoma, „Atom“ kaina patraukli (Z500 modelis - tik 45 doleriai perkant dideliais kiekiais), energijos suvartojimas irgi mažas (tas pats Z500 - 0,65W), tačiau ARM su savo valdoma mobiliųjų rinka atrodo taip pat solidžiai. Regis, kad du milžinai šįsyk pasirinks tiesiog prasilenkti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!