Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/11757/magnetiniu-laikmenu-talpai-didinti-nauji-isradimai/spausdinti/

Magnetinių laikmenų talpai didinti – nauji išradimai

Publikuota: 2008-05-23 14:34
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

Magnetiniu principu veikiančios duomenų laikmenos, kietieji diskai, nepaisant stiprėjančios konkurencijos iš SSD pusės, pastaruoju metu gana sparčiai vystosi - auga talpos, greičiai, mažėja kainos. Tuo tarpu JAV studento Polo Morrowo atradimas rodo, kad tobulėti dar tikrai yra kur.

Jis sukūrė naują magnetinę medžiagą, kurioje informaciją galima įrašyti trijuose matavimuose. Dabartinės kietųjų diskų viduje skriejančios įmagnetintos plokštelės duomenis saugo dviejuose matavimuose. Prie jų prisidėjus gyliui galėtų gerokai padidėti kietųjų diskų talpa. Naujoji medžiaga sudaryta iš vertikalių neįmagnetinto vario ir įmagnetinto kobalto stulpelių.

Be galimybės informacijai įrašyti naudoti trečią matavimą yra ir dar vienas privalumas - vario ir kobalto nanostulpeliai gali būti labai arti vienas kito, na o tai irgi didina įrašymo tankį.

Panašia kryptimi pasuko ir optinių diskų technologijos - jau kelios bendrovės siūlo jas tobulinti būtent pasitelkiant trečiąjį įrašomojo sluoksnio matavimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!