Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/10868/general-electric-pristate-susivyniojancius-oled-irenginius/spausdinti/

„General Electric“ pristatė susivyniojančius OLED įrenginius

Publikuota: 2008-03-23 09:30
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Aleksandras Harkovskis
Inf. šaltinis: 3DNews.Ru

„General Electric Global Research“ kompanija pranešė, kad jai pirmajai pasaulyje pavyko pagaminti organinius šviesos diodus (OLED) ant minkšto pagrindo, kurį galima suvynioti. Gamybai buvo naudojama spausdinimo technologija. Tiek pradinę medžiagą, tiek galutinį produktą galima suvynioti į ritinėlį. Šis faktas atsispindi ir technologijos pavadinime „roll-to-roll manufacturing“. Taigi šiuo atveju OLED įrenginių gamyba yra labai panaši į laikraščių spausdinimą, o tokios gamybos savikaina sumažėja iki tokio lygio, kad leidžia apsvarstyti OLED įrenginius kaip geresnę energijos sunaudojimo prasme alternatyvą už kaitrines bei liuminescencines lempas.

„General Electric“ pristatė susivyniojančius OLED įrenginius

„General Electric“ investicijos į šią energiją taupančią technologiją yra „Ecomagination“ iniciatyvos dalis. Ši iniciatyva skirta pagerinti gaminamos produkcijos charakteristikas atsižvelgiant į ekologines problemas. Tikimasi, kad panaši gamybos technologija greičiausiai sudomins saulės elementų gamintojus. „GE“ atstovai išreiškė viltį, kad rinkoje jų gaminiai atsiras 2010 metais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!