Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/10861/dvd-forum-juda-rysio-su-internetu-link/spausdinti/

„DVD Forum“ juda ryšio su internetu link

Publikuota: 2008-03-22 11:26
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

Optinių diskų formatų ūkį prižiūrinti organizacija „DVD Forum“ savo susitikime, kurio tikslas buvo numatyti artimiausias technologijų vystymosi gaires, pritarė žygiavimui interneto ryšio DVD grotuvuose link.

Tradicinių DVD diskų buitiniai grotuvai ir patys diskai, kaip žinia, nepasižymi siejimo su internetu savybėmis, galimybėmis imti mokamą medžiagą iš pasaulinio tinklo ir panašiomis funkcijomis. Visi šie dalykėliai numatyti ir įgyvendinti tik naujos kartos HD DVD bei „Blu-ray“ standartų specifikacijose, ir tai „Blu-ray“ atveju tenka kalbėti tik apie vadinamąją „profile 2.0“ versiją. Pagal esamą situacijoje rinkoje panašu, jog HD DVD keliauja nebūties link, tad vieninteliu su internetu bendraujančiu optinių diskų formatu lieka „Blu-ray“.

Su šį formatą sukūrusiais bei tobulinusiais specialistais „DVD Forum“ organizacija, kuriai šiuo metu pirmininkauja „Toshiba“, ir žada pradėti konsultacijas. Jų metu bus svarstoma, ar esamu metu tikslinga mąstyti apie galimą interaktyvių bei internetinių funkcijų diegimą į DVD grotuvus.

Rinkos specialistai pastebi, kad už „DVD Forum“ vairo stojus „Toshibai“ tikėtina ir daugiau drąsesnių organizacijos veiksmų srityse, kurios susijusios su tinklu tiekiamo turinio perdavimu vartotojams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!