Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/91590/antrasis-startup-lithuania-ir-plug-and-play-akceleravimo-programos-etapas-pades-augti-dar-15-startuoliu/spausdinti/

Antrasis „Startup Lithuania“ ir „Plug and Play“ akceleravimo programos etapas padės augti dar 15 startuolių

Publikuota: 2024-05-10 07:10
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas žiniasklaidai

Lietuvos ir Vidurio Europos ankstyvosios stadijos technologijų startuoliai vėl kviečiami dalyvauti „Startup Lithuania“ akceleravimo programoje, kuri įgyvendinama kartu su pasauline inovacijų platforma „Plug and Play“. Startuoliai jau gali teikti paraiškas ir prisijungti prie antrojo iš numatytų 5 akceleravimo ciklų bei gauti aukščiausio lygio mentorystės paslaugas, prieigą prie rizikos kapitalo ir pasaulinio bendradarbiavimo tinklo.

„Partnerystė su „Plug and Play“ yra labai svarbi visai Lietuvos startuolių ekosistemai, kuri dalyviams padeda didinti savo žinomumą ir konkurencingumą tarptautinėje rinkoje. Programa suteikia galimybę konsultuotis, mokytis, atrasti investuotojus bei partnerius, o taip pat gauti tiesioginę finansinę paramą. Iš viso į startuolių augimą per visus akceleravimo ciklus numatoma investuoti daugiau nei 5,9 mln. eurų“, – sako ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis.

„Startup Lithuania“ akceleratoriaus programa kartu su „Plug and Play“ iš Lietuvos į tarptautines rinkas plėstis siekiantiems startuoliams siūlo visapusiškas rinkos lyderių mentorystės paslaugas, seminarus, galimybę dirbti su patyrusia ekspertų komanda ir gauti vertingų įžvalgų apie produktų vystymą bei jų komercinio potencialo realizavimą. Į programą atrinkti startuoliai taip pat galės dalyvauti „Expo Day“ renginyje, skirtame prisistatyti potencialiems investuotojams ir tarptautinėms įmonėms, atrasti naujų bendradarbiavimo galimybių.

„Po sėkmingo programos starto tęsiame bendradarbiavimą su „Plug and Play“ ir kviečiame dalyvauti naują startuolių grupę. Kaip ir pirmojo etapo dalyviai, į antrąją grupę patekę startuoliai turės išskirtinę galimybę augti su sėkmei reikalingus resursus galinčia pasiūlyti tarptautine akceleravimo programa. Susidomėjimas ja yra išties didelis ir viršijo mūsų lūkesčius – į pirmąjį kvietimą atsiliepė daugiau nei 200 startuolių. Tad raginame nedvejoti ir suskubti teikti paraiškas“, – sako Inovacijų agentūros „Startup Lithuania“ padalinio vadovė Karolina Urbonaitė.

Ankstyvos stadijos technologijų startuoliai iš Lietuvos ir Vidurio Europos paraiškas gali teikti iki birželio 14 d. Norintiems geriau susipažinti su programa gegužės 14 d. bus surengtas internetinis seminaras. Jo metu bus galima gauti visą reikiamą informaciją apie programos struktūrą, naudą ir paraiškų teikimo procesą.

Pasibaigus paraiškų teikimo terminui, „Plug and Play“ komanda atliks išsamią gautų kandidatų analizę. Galutinę perspektyviausių startuolių atranką dalyvavimui programoje atliks „Plug and Play“ investicijų komitetas. Iš viso į antrąjį akceleratoriaus etapą bus atrinkta apie 15 startuolių. Dalyviai iš Vidurio Europos šalių bus pakviesti įregistruoti įmones Lietuvoje.

„Antrojo programos etapo startas yra puiki galimybė pasaulinės plėtros siekiantiems Lietuvos ir Vidurio Europos technologijų startuoliams. Mūsų akceleratorius yra daugiau nei augimo platforma – tai vartai į pasaulį“, – sako K. Urbonaitė.

Daugiau informacijos apie paraiškų teikimo procesą ir registraciją į gegužės 14 d. vyksiantį internetinį seminarą galima rasti programos interneto svetainėje.

Inovacijų platformos „Plug and Play“ tinklą sudaro 50 000 startuolių, daugiau nei 500 pasaulyje pirmaujančių kompanijų ir šimtai rizikos kapitalo įmonių, universitetų bei vyriausybinių agentūrų. Kartu su partneriais platforma kuria unikalią ekosistemą rytojaus technologijų vystymui ir diegimui.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!