Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/91578/facebook-naudotojams-si-galimybe-labai-patiko-taciau-meta-nusprende-toki-papildini-uzblokuoti-ir-dabar-keliauja-i-teisma/spausdinti/

„Facebook“ naudotojams ši galimybė labai patiko, tačiau „Meta“ nusprendė tokį papildinį užblokuoti ir dabar keliauja į teismą

Publikuota: 2024-05-08 12:30
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Socialiniai tinklai tapo bene pagrindiniu bendravimo kanalu – čia saugome ne tik nuotraukas, bet ir kitus itin svarbius asmeninius duomenis. Kai kurie iš mūsų čia skaito ir įvairias naujienas ar kitą turinį, kuris atkeliauja iš viso pasaulio.

„Facebook“ naudotojams ši galimybė labai patiko, tačiau „Meta“ nusprendė tokį papildinį užblokuoti ir dabar keliauja į teismą

Tikriausiai kiekvienas „Facebook“ vartotojas žino, jog šiame socialiniame tinkle esantis naujienų srautas niekada nesibaigia. Kiek beslinktumėte žemyn – jūs gausite vis kažkokį naują pranešimą ar tai nuotraukų galeriją, o gal ir vaizdo įrašą. Karščiausios naujienos susijusios būtent su tuo.

Socialinį tinklą „Facebook“ valdanti bendrovė „Meta“ atsidūrė teisme dėl naudotojų srauto kontrolės. Tokių priemonių ėmėsi interneto naršyklėms skirto įskiepio „Unfollow Everything“ kūrėjai. Šis papildinys suteikia naudotojams galimybę vienu metu atšaukti visų sekėjų sekimą.

Tai leidžia jiems sąmoningai tvarkyti savo „Facebook“ paskyroje matomą informacija, o ne būti bombarduojamiems algoritmo. Neilgai trukus į tokio įskiepio egzistavimą sureagavo ir „Meta“ vadovai, kurie nusprendė užblokuoti tokią galimybę. Būtent tai ir nulėmė, jog dabar šis konfliktas persikels į teismo salę.

„Unfollow Everything“ kūrėjai padavė bendrovę į teismą, savo ieškinį motyvuodami tuo, jog socialinio tinklo naudotojai praranda galimybę kontroliuoti nepageidaujamą turinį. Ieškinyje teigiama, kad „Meta“ pažeidė įstatymą, kuris saugo naudotojų teisę kontroliuoti savo internetinę patirtį, įskaitant naudojamus įrankius.

Šiuo metu informacijos apie šį teisminį procesą nėra daug, tačiau tai gali tapti precedentu, suteikiančiu mums galios išsivaduoti iš nesibaigiančio slinkimo ir patiems kuruoti savo socialinį tinklų srautą ir patirtį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!